x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareReviewsInkoopHelden
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.

Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller - N64 Hardware All in 1!

Kopen:

Controller Pookje voor Originele N64 Controller Nieuw
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.
18.49
€ 14.99aanbieding
6 Maanden garantie
Nieuw
Repear Box USA Thumbstick, hoogste kwaliteit
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Afbeeldingen voor  Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Afbeeldingen

Het Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller voelt na vervanging precies als het origineel!
Het Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller voelt na vervanging precies als het origineel!
Repear Box USA N64 pookjes worden per stuk nieuw in doos geleverd.
Repear Box USA N64 pookjes worden per stuk nieuw in doos geleverd.
De vijand van elke linkerduim...
De vijand van elke linkerduim...
Beoordelingen voor   Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Beoordelingen Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

4 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,8

1035
18 jaar
Goede vervanging van een oud versleten pookje
Toen het pookje van mijn controller versleten was heb ik eerst een andere (niet originele) controller gekocht. Deze werkte echter veel slechter en was ook nog veel duurder dan het vervangende pookje. Omdat deze namaak controller zo slecht werkte heb ik een vervangend pookje gekocht en het pookje in mijn oude controller vervangen.

Dit was heel makkelijk en ook zo gedaan. Ook is het vervangende pookje van goede kwaliteit en merk je niet veel verschil met het origineel, hij is met het vervangende pookje veel beter dan de namaak controller.

Dus is het pookje in je controller stuk en zoek je voor een vervanging koop dan geen namaak controller, maar installeer een nieuw pookje. Deze is veel beter!
Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller
Cijfer:
8,0

23039
30 jaar
Geeft je oude controller een nieuw leven
Het pookje van de N64-controller is super en maakt de N64-controller tot een van de beste controllers ooit. Helaas krijgt dit pookje het ook hard te verduren. Gelukkig kun je nu dus gewoon een vervangpookje kopen!
Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller
Cijfer:
8,0

28 jaar
Prima pookje voor als je oude helemaal versleten is
Het nieuwe pookje pastte helaas niet door de brievenbus. Het vervangen was met een paar minuten gelukt met slechts 1 schroevendraaier.
Er zit wel een klein beetje speling in de neutrale stand, maar werkt verder prima. Toch zou ik kijken voor een pookje met het GC mechanisme voor wat meer degelijkheid.
Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller
Cijfer:
9,0
Lees meer beoordelingen.

1030
24 jaar
Fijn dat je het los kan kopen!
De Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller is perfect voor de mensen waarvan het pookje af is en geen nieuwe controller willen aanschaffen. Het pookje van de Nintendo 64 controller is erg gevoelig dus kan het snel voorkomen dat het pookje af is.

Het vervangende pookje is van hoge kwaliteit en doet niks onder de oude die erop zat.

Het vervangende pookje is makkelijk te bevestigen op de controller en na het installeren is de controller weer als nieuw!
Cijfer:
10
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje N64 Hardware beschrijving Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Beschrijvingen

2 beschrijvingen

Stteevvee
6916
Driedimensionaal bewegen
De Nindendo 64 was de eerste console van Nintendo die gebruik maakte van een controller pookje. Door soepel met het pookje te bewegen kan je de personages van je spel alle kanten op sturen. Het was een revolutionair concept voor Nintendo en komt tot zijn volste recht bij de 3D games die je kunt spelen op de 64.

Levensduur
De controller pookjes krijgen het natuurlijk hard te verduren tijdens het spelen van games. Na verloop van tijd gaan ze dan ook minder goed reageren of zelfs afwijken. Gelukkig zijn deze apart te koop en kan je je favoriete controller hiermee terug als nieuw maken.

Het pookje vervangen
Het vervangen van het pookje is snel en makkelijk. Onderstaand filmpje toont in een paar stappen hoe het moet.

Indien je iets handiger bent en geen geld wilt uitgeven aan een nieuw pookje, dan bestaat er een ander alternatief om het originele pookje te herstellen. Het volgende filmpje legt je uit hoe je dit kan doen.

Ruben
1694
De technische werking van het pookje
Het pookje is iets waar Nintendo op een eigenaardige manier een ontwerp voor heeft gemaakt. Je kunt de werking vergelijken met de bal van een computermuis. Eén oogje merkt de beweging in de X-richting (links-rechts) op en één oogje merkt de beweging in de Y-richting (boven-beneden) op. De controller, net zoals de bal van een computermuis kan alleen maar bewegingen naar X of Y zien. Een computermuis kan dus niet zien op welke positie de bal staat als je hem aanzet. Zit hij bijvoorbeeld ondersteboven gerold?

Dit onderscheidt zich met andere pookjes die met behulp van potentiometers hun posities kunnen doorgeven. Een potentiometer houdt in dat het gebruikt maakt van een elektrische stroom die verandert als je het pookje beweegt.

Nadeel van het pookje van de N64
Omdat de twee oogjes alleen maar bewegingen opmerken, kunnen ze niet zien of het pookje wel in het midden staat. Zo kan, nadat je de N64 opstart, een uitgesleten pookje die naar één richting hangt een verkeerde uitgangspunt geven voor de oogjes waardoor als je het pookje weer in het midden duwt, de oogjes dit zien als een beweging terwijl het pookje dus perfect centraal staat. Dit kan gereset worden door L en R ingedrukt te houden.

De correcte reparatie van het pookje
Er zijn een paar manieren om een uitgesleten pookje te repareren. Dit kan door plakband te plakken op de uitgesleten stukjes, maar dit is geen robuuste oplossing. De tweede is met een (epoxy-)hars de uitgesleten kom weer aan te vullen. Hierdoor wordt het pookje weer naar strak buiten gedrukt waardoor deze goed in het midden komt te staan. Dit kan wat tijd kosten, maar is een goede en permanente oplossing voor een uitgesleten pookje.

Om het effect van deze reparatie te verbeteren, of om deze reparatie te voorkomen, wordt sterk aangeraden om wat teflonsmeermiddel op alle wrijvende plastic delen te smeren. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk.
Mist er iets in deze beschrijving? Voeg jouw beschrijving toe en verdien 40 tot 120 muntjes.

Thuiswinkel Waarborg