x HomeKlantenservice
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
HomeKlantenservice

De geschiedenis van Mario Kart

Na de avonturen van de besnorde loodgieter Mario op de Nintendo Entertainment System wisten we dat hij goed was in het redden van Peach en het verslaan van de gevaarlijke Koning Koopa (Bowser). Op de Super Nintendo bleek echter dat hij nog een andere passie had; karten met zijn vrienden. Het serieuze race-genre werd op zijn kop gezet door deze nieuwe party-serie met de naam: Mario Kart.

Hier zie je een totaal overzicht van alle delen. Lees hoe de Mario Kart serie een evolutie doorgemaakt heeft en ontdek hoe het uitgegroeid is tot de beste race game voor meerdere spelers!


Super_Mario_Kart

Super Mario Kart - (Super Nintendo, 1992)

Super Mario Kart was het eerste deel uit de inmiddels langlopende Mario Kart-spelserie van Nintendo. De doel van het race-avontuur is erg simpel; je moet je vrienden (ofwel de Nintendo-figuren uit de Super Mario-reeks) verslaan op diverse racetracks met behulp van unieke items.

Het verzamelen van muntjes, het neergooien van bananenschillen en het afvuren van schildjes; alle belangrijke en bekende elementen waren in deze eerste Mario Kart al present. Op de Super Nintendo was het nog niet mogelijk om beelden volledig driedimensionaal te weergegeven. Hierdoor werd er gebruik gemaakt van de Mode 7-chip, waarmee de illusie van drie dimensies kon worden gewekt.

Ben je het traditionele racen op de verschillende banen even zat? Duik dan in de Battle Mode, waarin je moet proberen om zoveel mogelijk ballonnetjes achter de karts van andere personages kapot te maken met de hulp van allerlei items. Je kunt ook je eigen rittijden verbeteren in de Time Trial Mode.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Kart. (SNES)


Mario_Kart_64

Mario Kart 64 - (Nintendo 64, 1997)

Mario Kart 64 was het eerste vervolg op het razend populaire Super Mario Kart van de Super Nintendo. Het spel was, in tegenstelling tot zijn voorganger, dit keer wel in driedimensies uitgewerkt. Helaas viel dit niet te zeggen voor de modellen van de personages. Je reed letterlijk rond met bewegende stilstaande beelden, de zogenaamde sprites. Een gemiste kans, zeker als je bekeek dat Diddy Kong Racing, het race-spel van de Britse ontwikkelaar Rare, wel 3D-karakters liet rondrijden.

Mario Kart 64 bestuurde nogal lastig, iets wat mede te danken was aan de vreemde Nintendo 64-controller met een analoog pookje dat snel ging lubberen. De PAL-versie van het spel is ook nog eens vele malen trager dan de originele Amerikaanse NTSC-versie van de game. Een hoop tegenslagen, maar maakt dit Mario Kart 64 ook per definitie een slecht spel? Het antwoord is nee. Absoluut niet.

Mario Kart 64 is nog steeds één van de leukste, zo niet de leukste, race-game op de Nintendo 64. Het is alleen jammer om op veel minpunten te stuiten. Het spel had in potentie zoveel beter kunnen zijn!

Mario Kart 64 Compleet
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
68.49
€ 58.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Mario Kart 64 Compleet
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
69.99
€ 49.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Mario Kart 64
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
38.99
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Meer Weten?Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart 64. (N64)


Mario_Kart_Super_Circuit

Mario Kart: Super Circuit - (Nintendo GameBoy Advance, 2001)

Mario Kart keert terug naar zijn halfbakken driedimensionale Mode 7-look op de Game Boy Advance in Mario Kart: Super Circuit. In deze spirituele opvolger van de Super Nintendo-klassieker kun je zelf de volledige tracks uit Super Mario Kart spelen on-the-go. Op vakantie, in de auto, waar dan ook.

Mario Kart: Super Circuit was de eerste Mario Kart-titel op een handheld van Nintendo. Het was mogelijk om met een speciale 4-persoons linkkabel onderweg met elkaar te spelen. Een ware droom kwam uit voor veel Mario Kart-fans. Het was destijds een titel, die je altijd in je rugzak bij je droeg. Je wist maar nooit of je een geduchte tegenstander tegen zou komen, op je reis naar je oma aan de andere kant van het land. Het was simpel en grafisch niet indrukwekkend. Vandaag de dag voelt het spel dan ook flink verouderd aan en kun je beter voor een recenter deel uit de Mario Kart-serie gaan.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart: Super Circuit. (GBA)


Mario_Kart_double_dash

Mario Kart: Double Dash - (Nintendo Gamecube, 2003)

Mario Kart: Double Dash wist een unieke twist toe te voegen aan de Mario Kart-serie. Het was voor de eerste en enige keer ooit mogelijk om met twee personages per kart te racen. De meest bizarre duo's werden gevormd en probeerden de nummer één positie in het klassement te bereiken.

Ieder duo had hun eigen voordelen. Zo waren er lichte, middenklasse- en zware personages. Elk met een compleet eigen speelstijl. Ieder personage kon op bepaalde momenten een speciaal item inzetten dat de andere personages niet konden gebruiken. Hierdoor bleef Mario Kart: Double Dash fris en uniek aanvoelen. Je wist nooit wat er ging gebeuren. Chaos, hectisch, druk, maar o zo leuk!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart: Double Dash. (GC)


Mario_Kart_ds

Mario Kart DS - (Nintendo DS, 2005)

De tweede poging van Mario om op de handheld te scheuren pakt een stuk beter uit. Mario Kart DS is een waar feest om te spelen. Alle personages rijden rond in volledig 3D en er worden oude banen uit de inmiddels vier delen-tellende Mario Kart-serie opnieuw ontworpen in deze Nintendo DS-versie. Hiernaast is het voor het eerst mogelijk om online tegen elkaar te racen en bevat het spel een toffe speciale uitdaging-modus, waarin je bepaalde opdrachten en doelen moet voltooien in je racekart.

Mario Kart DS is speelbaar met vrienden als je allemaal in het bezit bent van een cartridge. Heb je geen eigen cartridge? Dan kun je toch meespelen op bepaalde banen als het karakter Shy-Guy. Naast de bekende ballonnen-modus is er ook een speciale Shine Runners Mode aanwezig, waarin je moet proberen zoveel mogelijk Shines te verzamelen (en af te pakken van vrienden) voor de tijd voorbij is.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart DS. (DS)


Mario_Kart_Wii

Mario Kart Wii - (Nintendo Wii, 2008)

Mario Kart Wii gooit het roer (of stuur) helemaal om. Dit keer kun je niet alleen in karts racen, maar worden ook motors toegevoegd aan het kleurrijke palet vol Mario-personages en parcoursen. Zoals nagenoeg ieder Nintendo Wii-spel kun je ook spelen met bewegingsgevoelige besturing. Klik je Wii-afstandsbediening in het Wii Wheel en scheur erop los door je controller te bewegen als echt stuur. Iedere race kent vanaf nu twaalf coureurs, ten opzichte van de gebruikelijke acht uit eerdere delen.

Mario Kart Wii was ook de eerste console-versie in de Mario Kart-serie, waarmee je online kon spelen. Helaas is de functionaliteit vandaag de dag niet meer speelbaar. Nintendo heeft de stekker eruit getrokken om plaats te maken voor de opvolger; Mario Kart 8 op de Nintendo Wii U.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart Wii. (Wii)


Mario_Kart_Wii

Mario Kart 7 - (Nintendo 3DS, 2011)

Mario Kart 7 brengt iets nieuws op tafel. Het is niet alleen het eerste spel in de reeks dat in fysiek 3D kan worden gespeeld op de Nintendo 3DS, maar laat ons ook kennismaken met het luchtruim en de wonderde onderwaterwereld. In Mario Kart 7 kun je zweven met paragliders en je standaardkart transformeren in een onderwaterkart. Racen voelde op de 3DS nooit eerder zo afwisselend aan!

Op de banen keren de bekende muntjes uit Super Mario Kart van de Super Nintendo weer terug. Heb je er tien verzameld? Dan zal je kart een stukje harder rijden dan die van je tegenstanders. Het is ook voor het eerst mogelijk om je karts helemaal naar eigen hand te zetten. Niet langer kies je alleen je wagen of motor, maar kun je deze zelf voorzien van je favoriete glider en banden-set. Op deze manier kun je een voertuig maken, wat precies zo stuurt en aanvoelt als jij dat graag wilt. Heerlijk!

Voor de fans van de Nintendo Wii-besturing is het in Mario Kart 7 ook mogelijk om in cockpit-view te racen, waarbij het net lijkt of je echt zelf plaatsneemt in de kart, vooral met de 3D-slider op max!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart 7. (3DS)


Mario_Kart_8

Mario Kart 8 - (Nintendo Wii U, 2014)

Na de Super Mario Galaxy-serie speelt de Mario Kart-serie nu ook met zwaartekracht. Op zijn kop, ondersteboven en langs de muren; een evolutie in Mario Kart 8, scheuren over de magnetisch geladen banen! In de praktijk merk je er niet zoveel van, maar als je na het racen je replay-video terugkijkt zal je worden getrakteerd op heerlijke beelden. En; in HD! De Mario Kart-serie heeft er nooit eerder zo prachtig uitgezien als op de Nintendo Wii U. Zelfs de doorgewinterde graphics-fanaat zal moeten toegeven dat Mario Kart 8 er schitterend uitziet. Dit is hoe we onze Nintendo-games het allerliefste willen zien.

Nieuw in dit deel zijn de blauwe paaltjes, waar je tegenaan kunt rijden om een boost te krijgen. De Gamepad van de Nintendo Wii kun je gebruiken om het spel op te spelen, wanneer je vriendin GTST zit te kijken. Je kunt er ook een kaart van het parcours van maken of met de tablet-controller zelf spelen alsof het een echt racestuur is. Deze keuze ligt helemaal bij de speler. Voor ieder wat wils. Er zijn dit keer 32 banen in het spel aanwezig, maar dit aantal kan nog verder worden uitgebreid met twee DLC-pakketten. Hierin is het o.a. mogelijk om met Link uit The Legend of Zelda te spelen.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Mario Kart 8. (Wii U)

Thuiswinkel Waarborg