Welkom op www.mario64.nl Welkom op www.mario64.nl
winkel | spel info | top 5 | pak faq's | geschiedenis | gastenboek | je overzicht | links | contact
 
Review World Cup 98

Aantal Spelers: 1 t/m 4
Publisher: Electronic Games
Developer: EA Sports
Console: Nintendo 64
Leeftijdsadvies: 3 jaar en ouder

naar de homepage
Het stadion staat op het punt te ontploffen. In Frankrijk werd in 1998 het WK gehouden en dat betekent dus voor EA dat ze daar weer wat mee gaan doen.

Trap af, paas
Heel simpel gezegd is FIFA World Cup '98 (FWC98) eigenlijk gewoon FIFA 98, maar dan in een WK-sausje. Houdt dat wat in? Eigenlijk niet, in ieder geval niet de positieve kant. Omdat het hier om het WK gaat, zul je dus geen andere teams kunnen kiezen dan degene die in het WK spelen. Zeg maar dag tegen het duel: Feijenoord-Ajax.

World Cup 98, Nintendo 64 Review
Halt! Dit is een baloverval!
World Cup 98, Nintendo 64 Review
Ik had gedacht dat die World Cup veel groter zou zijn...
Paas en ren door!
Ook nog even op de voorhand, ik ben geen voetballiefhebber, nog kenner. Ik volg alleen het WK en EK. Goede game voor mij dus? Dat het allemaal in een WK-sausje is gedopen is natuurlijk alleen maar negatief te noemen, maar de Gameplay blijft wel even leuk. FWC98 is zo simpel als het maar kan, je hebt een knop voor een paas, voor schieten, voor lob geven enz. Let wel dat dit spel gemaakt is voor zowel de N64 als de PS. Dat betekent dat de Analoge Stick niet echt als een Analoge reageert, je gebruikt hem, anders zou de hele besturing in de soep lopen door de handligging. In de aanval worden de knoppen omgezet naar de verschillende Tackles die je kan uitvoeren, normale, sliding en keiharde tackles op de man zijn allemaal van de partij. De besturing zit zo makkelijk in elkaar dat je er zo in bent en dat is goed voor een voetbalgame.

Ren en...
De graphics in deze game zijn belachlijk slecht. Ik heb het natuurlijk niet over het feit dat geen enkele speler op de realiteit lijkt, dat is bij de N64 gewoon weg niet mogelijk. De graphics zijn slecht als ik kijk naar de wazigheid van de game. Op de Playstation 1 ziet dit spel er beter uit en dat wil dus wel wat zeggen aangezien de N64 meer kracht bezit dan de PS1. Ook doen de spelers soms dingen die voor geen meter kloppen. Pasen naar tegenstanders bijvoorbeeld. Of als de bal vlak voor je keeper ligt, dat hij er dan naar gaat duikenů best wel dom!

Scoor!?

FIFA World Cup 98 is een grappige voetbalgame, maar niet diepgaand en het aantal modes is superbeperkt. FIFA 98 of 99 is wat dat betreft een betere aanrader voor degene die meer teams en modes willen en dat lijkt mij eigenlijk al genoeg redenen om deze game te laten liggen.

Gameplay: 6,8
Graphics: 4,2
Replay: 5,6
Sound & Music: 7,6

Totaal (geen gemiddelde): 6,5  

naar de winkel naar spellen info naar top 5 lijsten terug naar homepage
 

Jim Vorwald
Copyright © Mario 64