x HomeKlantenservice
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
HomeKlantenservice

De geschiedenis van Paper Mario

"Bam! Woohoo! I'ts a me, Mario." Veel mensen denken bij het horen van deze kreten meteen aan de acrobatische toeren van de kleine (vroeger dikke) Italiaanse loodgieter Mario in het Mushroom Kingdom. Vliegend, rennend en springend probeert hij keer op keer prinses Peach te redden uit de klauwen van de gemene Bowser en zijn Koopalings. Deze formule wordt sinds 1989 tot op de dag van vandaag nog steeds gehanteerd.

Super_Mario_Kart

Zou het niet ontzettend tof zijn als Mario in een open wereld een verhaal zou kunnen beleven à la klassiekers als Final Fantasy, Earthbound of Secret of Mana? Dat is de vraag die Nintendo en Square, de ontwikkelaar achter de Final Fantasy-serie, zich moeten hebben afgevraagd rond 1996. Er werd een glorieuze samenwerking gesmeed en het resultaat op de Super Nintendo mocht er zijn. De geboorte van Super Mario RPG - The legend of the Seven Stars was een feit. Beter gezegd, in Japan en Noord-Amerika was het een feit. Hier in Europa heeft Super Mario RPG nooit het daglicht gezien.

Een lijst met alle Paper Mario games die uitgebracht zijn staat hieronder. We nemen je mee in een stukje geschiedenis van Paper Mario! (Whoohoo)


Super_Mario

Paper Mario - (Nintendo 64, 2000)

Tot het jaar 2000 waren we hier in Europa dus nog niet in de ban van een XP-verzamelende Mario op een lange tocht door het Mushroom Kingdom vol humor, gesprekken en indrukwekkende gevechten.

Groot was dan ook de verrassing, toen Nintendo ons een gloednieuwe titel voorschotelde op de toenmalige Nintendo 64. Een titel waar zelfs Holle Bolle Gijs gek op zou zijn; Paper Mario. Je hoort het goed; Mario van papier. Een actievolle en humoristische RPG met platte en kleurrijke figuurtjes. Bowser heeft het kasteel van Peach gestolen met behulp van de legendarische sterrenstaf, waarmee de draak zijn dromen kan laten uitkomen! Tijd voor Paper Mario om zijn aardsrivaal te stoppen.

Paper Mario zit vol puzzels, waarvan de meeste alleen op te lossen zijn met de hulp van een side-kick-personage. Deze karakters zijn overal en nergens te vinden in de spelwereld om zich aan te sluiten bij de Mario-gang. Op deze manier blijft het spel fris van begin tot eind, zelfs 16 jaar na dato.

Paper Mario Compleet
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
349.99
€ 339.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Paper Mario Compleet
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
339.99
€ 329.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Paper Mario Compleet
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
334.99
€ 324.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Paper Mario
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
114.99
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Paper Mario
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
115.99
€ 95.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Paper Mario. (N64)


Paper Mario Thousand Year Door

Paper Mario - The Thousand-Year Door (Nintendo Gamecube, 2004)

Vier jaar later was het tijd voor het vervolg op één van de meest originele Nintendo-64 games, in de vorm van Paper Mario - The Thousand-Year Door op de Nintendo Gamecube. Het Mushroom Kingdom wordt verruild voor Rogueport als prinses Peach een schatkaart aan Mario overhandigt. Volgens de legende bevatten de ruïnes van het havenstadje de toegangspoort naar goud en glorie, de Thousand-Year Door. Mario maakt zicht klaar voor de reis. Nog voor hij een voet aan wal heeft gezet, wordt prinses Peach gekidnapt door de mysterieuze beschaving van de X-Nauts. Dat wordt spannend!

Het spel zit vol kleine verrassingen. Zo was het voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om als Bowser door platformlevels te spelen. De RPG-gevechten vinden plaats op een theaterpodium. Hoe sterker Mario en zijn vrienden worden, hoe meer publiek je zal komen aanmoedigen. De meeste fans beschouwen Paper Mario - The Thousand-Year Door als de beste Paper Mario-titel tot nu toe.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Paper Mario - The Thousand-Year Door. (GC)


Super Paper Mario

Super Paper Mario (Nintendo Wii, 2007)

Wat doe je met een goedlopende RPG-serie als je een derde deel gaat ontwikkelen? Het ombouwen naar een traditioneel 2D-platformspel was niet meteen het eerste wat in onze gedachten opkwam. Toch is dit de keuze die Nintendo heeft gemaakt voor Super Paper Mario op de Nintendo Wii.

Super Paper Mario lijkt op het eerste gezicht op een getekende variant van de New Super Mario Bros-titels. Met de nadruk op lijkt. Zodra je op een knop van de controller drukt, verandert het perspectief van een platte 2D-game naar zijaanzicht van een driedimensionale versie van het level. Hierdoor worden verborgen paden ineens zichtbaar en kun je plots in 3D bewegen door het 2D-level. Super Paper Mario is een unieke RPG/platform-ervaring vol humor, geheimen en bizarre plottwisten.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Paper Mario. (Wii)


Paper Mario - Sticker Star

Paper Mario - Sticker Star (Nintendo 3DS, 2012)

Op de Nintendo 3DS gooit onze platte loodgieter het weer over een compleet andere boeg. Niet alleen is dit het eerste draagbare deel uit de spelreeks, maar laat het spel ook alle eerdere RPG-elementen achter zich. De sfeer en humor van de eerdere titels blijft gelukkig wel behouden. Ondanks een wat meer kinderlijke en versimpelde aanpak is Paper Mario Sticker Star toch een feest van herkenning.

Alles in Sticker Star draait om het plakken van stickers. Huh, maar het spel had geen RPG-elementen? Hoe de gevechten er dan uit zien? Simpel, je zet stickers in om de aanvallen van Mario uit te voeren. Zijn de stickers op of heb je de verkeerde stickers bij je? Schrijf de overwinning dan maar op je buikje!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Paper Mario Sticker Star. (3DS)


Mario & Luigi - Paper Jam Bros.

Mario & Luigi - Paper Jam Bros. (Nintendo 3DS, 2015)

Het toevoegen van Mario & Luigi - Paper Jam Bros. aan deze lijst is een klein beetje valsspelen. Het is namelijk geen Paper Mario-spel, maar een deel uit de Mario & Luigi RPG-serie op de Nintendo 3DS.

Luigi en Toad vinden door een stuntelige actie een oud boek op de zolder van prinses Peach. Luigi maakt het boek open en laat op die manier de wereld van Paper Mario per ongeluk samensmelten met de wereld van de normale Mario & Luigi. Een spannend avontuur met een doldwaas trio (bestaande uit Mario, Luigi en Paper Mario) gaat van start. De bekende papieren elementen uit de Paper Mario-serie keren terug en geven hierdoor een unieke twist aan de Mario en Luigi RPG-serie.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Paper Mario Paper Jam Bros. (3DS)


Paper Mario Color Splash

Paper Mario - Color Splash (Nintendo Wii U, 2016)

Leg dat kleurboek (voor volwassenen) maar weg. Vanaf nu kun je aan de slag met Paper Mario Color Splash op de Nintendo Wii U. Het Paper Mario-avontuur komt op stoom als Bowser op het bizarre idee komt om zijn schild te verven in alle kleuren van de regenboog. Hij springt in een poel met verf van de plaatselijke Toads en creëert daarbij per ongeluk een mysterieuze zwarte verf. Dit rare goedje neemt het lichaam van de inmiddels pikzwarte Bowser over, waarna de kleuren van de spelwereld voor een groot deel worden uitgeveegd. Wat er overblijft? Niets anders dan wit.

Tijd voor Mario om de zes grote verfsterren te vinden, omdat hiermee een regenboog in de lucht getrokken kan worden naar het kasteel van Bowser. Ben je fan van Super Mario Bros. 3 op de NES? In dat geval staat je een leuke verrassing te wachten. Wat de verrassing precies inhoudt? Dat mag je toch zelf gaan ontdekken. Trek maar snel je oude kloffie aan en neem de verfhamer ter hand.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Paper Mario Color Splash. (Wii-U)


Paper Mario Origami King

Paper Mario - Origami King (Nintendo Switch, 2020)

Deze geschiedenis eindigt met wat scheurtjes in het papier werk. Paper Mario: The Origami King heeft echt weer een tof verhaal met de mooiste omgevingen die een heerlijke sfeer geven.

Nieuw zijn de ringpuzzel gevechten. De gevechten zijn turnbased maar geven er een extra puzzel element aan. Maar door het ontbreken van XP is het wel een beetje de vraag of dit Paper Mario deel nog wel een RPG is.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Paper Mario The Origami King. (Switch)


Thuiswinkel Waarborg