Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller afbeeldingen

De andere knopjes waren op vakantie!
De andere knopjes waren op vakantie!

De vijand van elke linkerduim...
De vijand van elke linkerduim...

Afbeeldingen gezocht. Help!
Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller - N64 Hardware All in 1!

Banner Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller
Bestel vandaag, overmorgen in huis.
14.99
11.99
6 weken garantie
Nieuw
Hoge kwaliteit!

Wanneer andere versie op voorraad?
Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller: Beoordelingen
2 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,5

H
23039
30 jaar
Geeft je oude controller een nieuw leven
Het pookje van de N64-controller is super en maakt de N64-controller tot een van de beste controllers ooit. Helaas krijgt dit pookje het ook hard te verduren. Gelukkig kun je nu dus gewoon een vervangpookje kopen!
Cijfer:
8,0

Mike
28 jaar
Prima pookje voor als je oude helemaal versleten is
Het nieuwe pookje pastte helaas niet door de brievenbus. Het vervangen was met een paar minuten gelukt met slechts 1 schroevendraaier.
Er zit wel een klein beetje speling in de neutrale stand, maar werkt verder prima. Toch zou ik kijken voor een pookje met het GC mechanisme voor wat meer degelijkheid.
Cijfer:
9,0

Voeg jouw mening toe en verdien 25 tot 60 muntjes.

N64 Hardware beschrijving Controller Pookje voor de Nintendo 64 ControllerController Pookje voor de Nintendo 64 Controller: Beschrijving
2 beschrijvingen

Stteevvee
6325
Driedimensionaal bewegen
De Nindendo 64 was de eerste console van Nintendo die gebruik maakte van een controller pookje. Door soepel met het pookje te bewegen kan je de personages van je spel alle kanten op sturen. Het was een revolutionair concept voor Nintendo en komt tot zijn volste recht bij de 3D games die je kunt spelen op de 64.

Levensduur
De controller pookjes krijgen het natuurlijk hard te verduren tijdens het spelen van games. Na verloop van tijd gaan ze dan ook minder goed reageren of zelfs afwijken. Gelukkig zijn deze apart te koop en kan je je favoriete controller hiermee terug als nieuw maken.

Het pookje vervangen
Het vervangen van het pookje is snel en makkelijk. Onderstaand filmpje toont in een paar stappen hoe het moet.

Indien je iets handiger bent en geen geld wilt uitgeven aan een nieuw pookje, dan bestaat er een ander alternatief om het originele pookje te herstellen. Het volgende filmpje legt je uit hoe je dit kan doen.

ruben
1694
De technische werking van het pookje
Het pookje is iets waar Nintendo op een eigenaardige manier een ontwerp voor heeft gemaakt. Je kunt de werking vergelijken met de bal van een computermuis. Eén oogje merkt de beweging in de X-richting (links-rechts) op en één oogje merkt de beweging in de Y-richting (boven-beneden) op. De controller, net zoals de bal van een computermuis kan alleen maar bewegingen naar X of Y zien. Een computermuis kan dus niet zien op welke positie de bal staat als je hem aanzet. Zit hij bijvoorbeeld ondersteboven gerold?

Dit onderscheidt zich met andere pookjes die met behulp van potentiometers hun posities kunnen doorgeven. Een potentiometer houdt in dat het gebruikt maakt van een elektrische stroom die verandert als je het pookje beweegt.

Nadeel van het pookje van de N64
Omdat de twee oogjes alleen maar bewegingen opmerken, kunnen ze niet zien of het pookje wel in het midden staat. Zo kan, nadat je de N64 opstart, een uitgesleten pookje die naar één richting hangt een verkeerde uitgangspunt geven voor de oogjes waardoor als je het pookje weer in het midden duwt, de oogjes dit zien als een beweging terwijl het pookje dus perfect centraal staat. Dit kan gereset worden door L en R ingedrukt te houden.

De correcte reparatie van het pookje
Er zijn een paar manieren om een uitgesleten pookje te repareren. Dit kan door plakband te plakken op de uitgesleten stukjes, maar dit is geen robuuste oplossing. De tweede is met een (epoxy-)hars de uitgesleten kom weer aan te vullen. Hierdoor wordt het pookje weer naar strak buiten gedrukt waardoor deze goed in het midden komt te staan. Dit kan wat tijd kosten, maar is een goede en permanente oplossing voor een uitgesleten pookje.

Om het effect van deze reparatie te verbeteren, of om deze reparatie te voorkomen, wordt sterk aangeraden om wat teflonsmeermiddel op alle wrijvende plastic delen te smeren. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk.
Mist er iets in deze beschrijving? Voeg jouw beschrijving toe en verdien 33 tot 99 muntjes.

Mario 64 © 2015 - 2017
Hardware: Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Boxshot Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Onze Garantie

 Fantastisch tweedehands!

 6 weken garantie!

 Snelle verzending!


Retourneren

 Geen probleem bij ons!

 Retour / teruggavebeleid
 
Onze betaalmogelijkheden

iDEAL
Betaal met iDEAL bij $univ_web


Factuur
Billink: Bij ons kunt u achteraf uw $univ_one Games betalen.


Contant bij ophalen
Zie onze openingstijden.

 
Game trailer Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller

Help, de trailer is zoek! Verdien 30 muntjes.

Links voor Controller Pookje voor de Nintendo 64 Controller
Overig:
Hoe je pookje vervangen

Weet jij nog een link?